Omgeving

De Marke Holten is ontstaan in de Middeleeuwen. Het dorp Holten heeft landschappelijk gezien een bijzondere ligging in een laagte tussen de Sallandse heuvelrug en de Markelose berg. De hoogteverschillen zorgen voor een voor Nederland interessant landschap. De enken worden herkend aan de relatief hogere ligging in het landschap. De eschen liggen tegen Holten aan en hebben een hoge archeologische waarde.

Holten (de oude betekenis is ‘hoog opgaand bos’) ligt aan de voet van de unieke Holterberg waar je in een groot natuurgebied kunt wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden. Het nationaal park “De Sallandse Heuvelrug” is een aaneengesloten natuurgebied van 35 vierkante kilometer.

Er zijn voldoende gratis parkeermogelijkheden aan de rand van het natuurpark de Sallandse Heuvelrug. //www.sallandseheuvelrug.nl/bezoekersinformatie

Op 5 minuten rijden ten zuiden van villa De Holteresch bevindt zich een klein pareltje natuur met mooie heidevelden en jeneverbessen, de Friezenberg.

Als je de deur uitloopt ben je binnen 5 minuten in een wandelgebied, de Beuseberg een gevarieerd terrein waar bos- en enklandschap elkaar afwisselen.

De algemene voorzieningen van Holten zijn goed. Een kleine greep: diverse supermarkten, een ambachtelijke slager, die naast een slagerij ook eigen gerechten bereidt en bezorgt, een bakkerij met een uitgebreid assortiment en nog veel meer winkels. In en vooral net aan de rand van het dorp, op de Holterberg, zijn veel verschillende sfeervol, betaalbare maar ook exclusieve horecagelegenheden.
In de zomermaanden is op zeer korte afstand een openluchtzwembad te vinden.

De stad Deventer is een middel grote historische Hanzestad aan de IJssel waar op de Brink een sfeervol horecaplein te vinden is en op vrijdag en zaterdag een grote markt. Het Bergkwartier met zijn smalle straatjes en verrassende winkeltjes is het slenteren waard. Je waant je in de 19e eeuw. Deventer kent een aantal jaarlijkse culturele evenementen die meer dan 100.000 bezoekers trekken zoals het Dickensfestijn in december, het internationale buitentheaterfestival Deventer op Stelten in juli en in augustus de grootste Europese boekenmarkt.

Deventer is zowel met de auto als met de trein op ruim een kwartier afstand van De Holteresch. Aan de rand van Deventer, in de Scheg, (Station Colmschate) zijn verschillende faciliteiten zoals een overdekt zwemparadijs en in de winter een overdekte schaatsbaan.

En voor de zomer….’strand om de hoek’ op 22 km afstand ligt recreatiegebied Bussloo. 300 ha. groot waarvan meer dan honderd hectare water. Bussloo heeft 8 stranden met een totale lengte van 2.300 meter. Route: A1 richting Deventer, afslag 22.

Musea More Ruurlo en Gorssel op 20 min rij afstand, de geweldige kunststadjes Diepenheim en Ootmarsum..dit moet je gezien hebben.